Steak tekercs baconnel és gombával
írta: Peitli Csilla
Meglepő forma és gazdag ízek jellemzik ezt a steak tekercset. Látványos fogás, ami vendégváráshoz ideális.
Hozzávalók:
- 2 db flank steak
- 250 g bacon
- 4 db gomba
- 4 ek újhagyma
- 4 kk bazsalikom
- 2 kk snidling
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A bacon szeleteket tegyük fel sülni, hogy jó ropogósak legyenek.
- Amikor a bacon elkészült, morzsoljuk össze és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, snidlinget, gombát és a bazsalikomot.
- Keverjük össze ezt a tölteléket és tegyük félre.
- A két (egyenként nagyjából fél kilós) húst klopfoljuk ki fél centi vastagra, majd sózzuk, borsozzuk.
- A tölteléket terítsük szét a húson, amit aztán tekerjünk fel, mint egy kakaóscsigát.
- Az így kapott hústekercset szeleteljük 1-1,5 cm-es darabokra. Felvágás előtt, rögzíthetjük a tekercset egy fogpiszkálóval, hogy ne essen szét.
- Tegyük fel a grillre a hústekercseket és 4-6 perc alatt süssük megfelelő állagúra a húst.
- Sült krumplival kínáljuk!