Steak szendvics tormás majonézzel

írta: Peitli Csilla

Hogy egy szendvicsnek nem kell unalmasnak lennie, azt ez a recept tökéletesen bebizonyítja.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g steak
  • 1 db lilahagyma
  • 15 g parmezán sajt
  • 3 kk torma
  • 60 ml majonéz
  • 2 kk olívaolaj
  • 4 db zsemle
  • 2 marék saláta mix
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A hagymát pucoljuk meg, majd karikázzuk fel.
  3. Locsoljuk le az olajjal a hagymát, amit aztán sósszunk, borsozzunk (a fele mennyiséggel) és már tehetünk is fel a grillre, amíg megkaramellizálódik és finom édes lesz.
  4. A só és bors másik felével ízesítsük a steaket és tegyük fel a húst is sülni.
  5. 10-12 perc alatt süssük készre, majd pihentessük 5 percig a felvágás előtt.
  6. Amíg pihen a hús, keverjük ki a tormás mártást. Ehhez a sajtot, a tormát és a majonézt dolgozzuk össze alaposan.
  7. A zsemléket vágjuk ketté és pirítsuk meg gyorsan a grillen a vágott felüket, majd kenjük le a tormás majonézzel.
  8. Osszuk el a szendvicsek között a zöldséget. Erre jöhetnek a vékonyra vágott hússzeletek, majd végül az édes hagyma.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.