Steak szendvics tormás majonézzel
írta: Peitli Csilla
Hogy egy szendvicsnek nem kell unalmasnak lennie, azt ez a recept tökéletesen bebizonyítja.
Hozzávalók:
- 500 g steak
- 1 db lilahagyma
- 15 g parmezán sajt
- 3 kk torma
- 60 ml majonéz
- 2 kk olívaolaj
- 4 db zsemle
- 2 marék saláta mix
- 1 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A hagymát pucoljuk meg, majd karikázzuk fel.
- Locsoljuk le az olajjal a hagymát, amit aztán sósszunk, borsozzunk (a fele mennyiséggel) és már tehetünk is fel a grillre, amíg megkaramellizálódik és finom édes lesz.
- A só és bors másik felével ízesítsük a steaket és tegyük fel a húst is sülni.
- 10-12 perc alatt süssük készre, majd pihentessük 5 percig a felvágás előtt.
- Amíg pihen a hús, keverjük ki a tormás mártást. Ehhez a sajtot, a tormát és a majonézt dolgozzuk össze alaposan.
- A zsemléket vágjuk ketté és pirítsuk meg gyorsan a grillen a vágott felüket, majd kenjük le a tormás majonézzel.
- Osszuk el a szendvicsek között a zöldséget. Erre jöhetnek a vékonyra vágott hússzeletek, majd végül az édes hagyma.