Steak fajitas kamado grillen

írta: Kamado Joe Magyarország

Könnyen elkészíthető ízletes parti étel a steak fajitas, amihez jól mennek a zöldségek, így nyáron sem terheli meg a gyomrot.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g skirt streak
  • 1 ek fajita fűszerkeverék
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • olívaolaj
  • ízlés szerint sajt
  • ízlés szerint guacamole
  • ízlés szerint pico de gallo salsa
  • ízlés szerint tejföl
  • ízlés szerint sajt
  • ízlés szerint csípős szósz
  • ízlés szerint kis tortilla

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel a grillt 190°C-ra.
  2. A húst vágjuk fel vékony csíkokra és fűszerezzük be a fajita keverékkel.
  3. A paprikát és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra.
  4. A grillrácsokat egy kevés olajjal kenjük le, majd tegyük fel a húst és süssük medium rare állagúra. (51-52°C-os belső hőmérsékletig.) Ekkor vegyük és hagyjuk pihenni.
  5. A zöldségeket keverjük össze és locsoljuk meg egy kevés vízzel és olajjal, majd pirítsuk meg őket a grillen.
  6. Amikor a hagyma és a paprika is kezd szépen pirulni, tegyük vissza a húst és süssük együtt az egészet 3-4 percig. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl a húst!
  7. Ezután tálalhatjuk is a zöldséges húst, amit kínáljunk reszelt sajttal, salsával, guacamoléval, tejföllel és tortillával. Aki szereti egy kevés csípős szószt is tehet a saját tortillájába!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.