Spenótos ricottás rétes Broil King Imperial gázgrillben

írta: Billege Andras

 Ha a rétes szót halljuk, legtöbbünknek az édes verziók jutnak az eszünkbe. Ezzel szemben én most egy sós verziót készítettem, ami akár előételként, akár köretként például lazachoz tökéletesen megállja a helyét.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 2 doboz bébi spenót
  • 500 g ricotta
  • 250 g reszelt gouda
  • 80 g vaj
  • 50 g Suncity Balu rub
  • 2 kávéskanál fokhagyma por

Elkészítés:

 

A spenótot kevés vajon a rubbal és egy kis extra fokhagyma granulátummal, addig párolom, amíg teljesen össze nem esik, majd egy szűrőbe teszem és a felesleges nedvességet kinyomkodom belőle. Amikor kihűlt, összekeverem a ricottával és a reszelt sajt 2/3 részével.

A gázgrillen mind a négy égőt begyújtom, a két középsőt a legkisebb fokozaton (ide kerül a pizzakő), a két szélsőt pedig úgy állítom be, hogy 180-190 fok legyen a grillben.

6 db réteslapot egyesével megkenek olvasztott vajjal, majd megtöltöm a krém felével. A széleket behajtva feltekerem és ismét megkenem olvasztott vajjal.

A másik 6 lappal is így járok el.

Amikor a rétesekkel elkészültem, a grillbe teszem, majd 20 percet sütöm. Ezután megszórom a, maradék reszelt sajttal és további 5 percig sütöm.

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.