Spenótos ricottás rétes Broil King Imperial gázgrillben
írta: Billege Andras
Ha a rétes szót halljuk, legtöbbünknek az édes verziók jutnak az eszünkbe. Ezzel szemben én most egy sós verziót készítettem, ami akár előételként, akár köretként például lazachoz tökéletesen megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 2 doboz bébi spenót
- 500 g ricotta
- 250 g reszelt gouda
- 80 g vaj
- 50 g Suncity Balu rub
- 2 kávéskanál fokhagyma por
Elkészítés:
A spenótot kevés vajon a rubbal és egy kis extra fokhagyma granulátummal, addig párolom, amíg teljesen össze nem esik, majd egy szűrőbe teszem és a felesleges nedvességet kinyomkodom belőle. Amikor kihűlt, összekeverem a ricottával és a reszelt sajt 2/3 részével.
A gázgrillen mind a négy égőt begyújtom, a két középsőt a legkisebb fokozaton (ide kerül a pizzakő), a két szélsőt pedig úgy állítom be, hogy 180-190 fok legyen a grillben.
6 db réteslapot egyesével megkenek olvasztott vajjal, majd megtöltöm a krém felével. A széleket behajtva feltekerem és ismét megkenem olvasztott vajjal.
A másik 6 lappal is így járok el.
Amikor a rétesekkel elkészültem, a grillbe teszem, majd 20 percet sütöm. Ezután megszórom a, maradék reszelt sajttal és további 5 percig sütöm.