Sörös grill kukorica
írta: Peitli Csilla
A hagyományos változatnál gazdagabb, különlegesebb kukorica recept.
Hozzávalók:
- 8 cső kukorica
- 1 db hagyma
- 5 doboz sör
- 3 ek vaj
- 2 kk mustár
- 8 g só
- 2 g bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A hagymát vágjuk karikákra és tegyük fel olajozott felületre sülni.
- 3-4 perc alatt mindkét oldalon pirítsuk meg, majd tegyük félre, takarjuk le fóliával, hogy tovább puhulhasson.
- Tegyük fel egy fazékban a sört a grillre és forraljuk fel.
- Amikor már forr a sör, tegyük bele a megtisztított kukoricát és forraljuk fel újra.
- Ha elérte a forráspontot, levehetjük a grillről, de még ne vegyük ki a kukoricákat, hagyjuk 5-8 percig még puhulni a sörben.
- Ezután szűrjük le a kukoricát és vegyük elő a hagymát.
- A hagymát aprítsuk fel, majd keverjük össze mustárral, sóval, borssal és vajjal.
- Formázzunk belőle egy hengert, amit fóliába csomagolva hűtsünk ki.
- Az előfőzött kukoricát tegyük vissza a grillre és pirítsuk 5-6 percig, folytonos forgatás mellett.
- Tálaláskor a vajas hengerből vágjuk rá szeleteket.