Sörös csirke helyett itt a sörös káposzta
írta: Peitli Csilla
A klasszikus sörös csirke hús nélküli változata, ami tökéletes szendvicsekbe a pulled chicken vagy pork helyett.
Hozzávalók:
- 1 fej lila káposzta
- 2 ek olaj
- fél kk só
- negyed kk bors
- 1 doboz sör
- 400 ml bbq szósz
- 1 db fehér hagyma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A káposztát készítsük elő, amíg melegszik a grill. Ehhez az aljáról kezdjük el kifaragni a kemény szárat. A fehér részt teljesen eltávolítva egy lyukas közepű káposzta labdát kell kapnunk. Ez a lyuk legyen elég nagy, hogy beleférjen a sörös doboz vagy a csirkesütő.
- Egy ecsettel kenjük le a káposztát az olajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
- A sörös dobozt nyissuk ki (vagy öntsük bele a csirkesütőbe, amire) húzzuk rá a káposztát.
- Állítsuk be a grillbe úgy, hogy biztosan ne dőljön fel.
- Kenjük le a káposzta külsejét a bbq szósszal, majd sülés közben ezt gyakran ismételjük meg.
- Süssük 45-60 percig (a káposzta méretétől függően), amíg a külső levelei megpirulnak és sötétté válnak, belül pedig puha lesz.
- Az utolsó 5 percben dobjuk fel mellé a karikákra vágott fehér hagymát és süssük édesre.
- Vegyük le a káposztát a grillről és hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk vékonyabb csíkokra.
- A hagymával keverjük össze és a maradék bbq szószt öntsük rá, majd dolgozzuk össze.
- Az így kapott káposztát használjuk szendvicsekbe a pulled pork vagy csirke helyett.