Sörben pácolt grillezett csirkeszárnyak
írta: Peitli Csilla
A páchoz készített brine ezúttal egy kis sörrel egészül ki az extra ízekért!
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeszárny
- 1 l barna sör
- 1 ek só
- 1 ek piros paprika pehely
- bbq szósz
- 60 ml csípős szósz
- 200 g barna cukor
- 2 ek vaj
- 1 késhegynyi fokhagyma por
- negyed kk worchestershire szósz
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze a sört a sóval és a paprika pehellyel, majd folytassuk a keverést addig, amíg a só el nem olvad.
- A megtisztított csirkeszárnyakat tegyük a sörös lébe és zárt tető alatt hagyjuk pihenni 8 órára.
- Elég pihenés után vegyük ki a szárnyakat és csöpögtessük le.
- Amikor már száraz a csirke bőre, melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A forró rácsokra tehetjük is fel a szárnyakat és 30-45 perc alatt süssük őket ropogósra.
- Sülés közben készítsük el a ragacsos szószt. Ehhez a csípős szószt keverjük össze a cukorral, a fokhagymával és a Worchestershire szósszal. Melegítsük össze, de ne forraljuk. Amikor a cukor teljesen elolvad, mehet bele a vaj, keverjük, amíg elolvad és tegyük félre.
- A megsült szárnyakra locsoljunk bőségesen a szószból és jól rázzuk össze, és kínálhatjuk is azonnal!