Sörben pácolt grillezett csirkeszárnyak

írta: Peitli Csilla

A páchoz készített brine ezúttal egy kis sörrel egészül ki az extra ízekért!


Elkészítési idő: pihentetés + 60 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkeszárny
  • 1 l barna sör
  • 1 ek só
  • 1 ek piros paprika pehely
  • bbq szósz
  • 60 ml csípős szósz
  • 200 g barna cukor
  • 2 ek vaj
  • 1 késhegynyi fokhagyma por
  • negyed kk worchestershire szósz

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a sört a sóval és a paprika pehellyel, majd folytassuk a keverést addig, amíg a só el nem olvad.
  2. A megtisztított csirkeszárnyakat tegyük a sörös lébe és zárt tető alatt hagyjuk pihenni 8 órára.
  3. Elég pihenés után vegyük ki a szárnyakat és csöpögtessük le.
  4. Amikor már száraz a csirke bőre, melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. A forró rácsokra tehetjük is fel a szárnyakat és 30-45 perc alatt süssük őket ropogósra.
  6. Sülés közben készítsük el a ragacsos szószt. Ehhez a csípős szószt keverjük össze a cukorral, a fokhagymával és a Worchestershire szósszal. Melegítsük össze, de ne forraljuk. Amikor a cukor teljesen elolvad, mehet bele a vaj, keverjük, amíg elolvad és tegyük félre.
  7. A megsült szárnyakra locsoljunk bőségesen a szószból és jól rázzuk össze, és kínálhatjuk is azonnal!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.