Sirloin steak kakaós páccal
írta: Peitli Csilla
Ha szeretsz kísérletezni és nem fél az új ízektől, akkor próbáld ki ezt a különleges fűszerezést a steakhez.
Hozzávalók:
- 700 g sirloin steak
- 3 ek kakaópor
- 2 ek barna cukor
- fél kk só
- 4 kk worchestershire szósz
- 2 ek chipotle paprika adobo szószban
Elkészítés:
- A steaken kívül tegyük az összes hozzávalót egy aprítóba és dolgozzuk össze az egészet.
- A kapott páccal kenjük le a húst és tegyük hűtőbe pihenni, legalább 2 órára.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Tegyük fel a húst a grillre és oldalanként 8 perc alatt süssük készre.
- A tökéletes állag eléréséhez, használjunk húshőmérőt, így nem zavarhat majd meg a hús sötét színe, amit a kakaós páctól kap.