Hozzávalók:
- 8 db sertésszelet
- 60 ml méz
- 2 ek olaj
- 1 ek almaecet
- 1 tk őrölt kömény
- fél tk chili pehely
- 8 g só
- 5 g bors
Elkészítés:
- A pác összeállításával kezd a sütést. Egy kisebb tálban keverd össze a lágy mézet, az olajat, az alma ecetet, a köményt és a chili pelyhet.
- A vékony sertésszeleteket mindkét oldalon sózd és borsozd, majd tedd bele őket egy zárható zacskóba és öntsd rájuk a pácot. Jól zárd le a zacskót, és tedd félre pihenni a húst szobahőmérsékleten legalább 1 órára.
- Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
- A húst vedd ki a pácból. (Egy kevés sót vagy borsot még ezen a ponton addhatsz hozzá.)
- Helyezd a szeleteket a grillre és süsd addig a húst, amíg el nem kezd leválni a sütőlapról. (4-5 perc.)
- Ezután fordítsd meg a sertéshúst és újabb 3-4 percig süsd a szeleteket.
- A grillről levéve, a hús szinte azonnal tálalható.
Extra tippek:
- Ha csípősebben szeretnéd a húst, a chili pehely mellé tegyél még 1 kiskanál erőspaprika krémet is a pácba.
- A gyorsan elkészíthető húst grillezett zöldségekkel vagy krumplipürével tálald.
- A receptet akár a sütés előtti napon is előkészítheted. Ekkor a bepácolt húst hűtőben pihentesd, majd a sütés előtt 1 órával vedd ki, hogy szobahőmérsékletre melegedjen.
A hús grillezéséhez, használj öntöttvas sütőlapot.