Sertés burger
írta: Peitli Csilla
Nem kell mindig marhahúst használni a burgerek készítésénél, a csirke, bárány vagy sertés is jó választás lehet!
Hozzávalók:
- 700 g darált sertéshús
- 1 kk kömény
- 4 szelet sajt
- 2 szelet bacon
- 1 db jalapeno paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 db Hamburger zsemle
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra. Készüljünk két zónás grillezésre.
- A bacont szeleteljük fel vékony csíkokra vagy használjunk apró kocka bacont, amit keverjünk össze a darált hússal.
- A húst fűszerezzük a sóval, borssal, köménnyel és készítsünk belőlük húspogácsákat.
- Tegyük fel a húst a grillre a hőforrás felé és süssük 6 percig, amíg szépen megpirulnak.
- Ezután fordítsuk meg őket és jöhet az újabb 6-7 perc, hogy teljesen átsüljenek.
- Ezután tegyük át őket a grill hűvösebb részére és tegyük rájuk a sajtot és a felkarikázott erős paprikát.
- Zárt tető alatt hagyjuk addig, amíg megolvad a sajt.
- Ekkor vegyük le őket és a pirított zsemlékbe téve készítsünk belőlük burgereket!