Hozzávalók:
- 1,3 kg frikandó
- 2 db salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 g gyömbér
- 2 db babérlevél
- 5 g mustárpor
- 2 csipet só
- 2 csipet bors - őrölt
- fél csokor petrezselyem
- 180 ml citromlé
- 120 ml szójaszósz
- 100 ml méz
Elkészítés:
- A frikandót egyben tedd bele egy zárható zacskóba vagy lefedhető edénybe.
- Egy aprítóban darabold fel a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet.
- Majd ezt keverd össze a citromlével, a szójaszósszal, a mézzel és jöhet bele a só, a bors, a felaprított petrezselyem és a mustár is.
- Az így kapott krémes keverékkel fedd be jól a frikandót, és rakd hűtőbe éjszakára.
- A sütéshez melegítsd elő a grillt és kicsit olajozd be a rácsokat. Közepes hőfokú grillen kezd a sütést, úgy hogy a húson 5 percenként fordíts egyet az egyenletes sülés érdekében.
- Összesen olyan 20 perc elegendő, hogy átsüljön a sertéshús.
- Szeletelés előtt hagyd állni 5 percig a húst, hogy magába szívhassa a szaftot, majd vágd karikákra a frikandót.
- A megmaradt szószt eközben egy kisebb edényben forrald fel és olyan 5 perc alatt sűrítsd be, majd ezzel locsold meg a feltálalt sertésérméket.
Extra tippek:
- A babérlevél helyett használhatsz őrölt babérlevelet is.
- A frikandó a sertés combjának egy része, ezért ha nem kapsz kifejezetten ilyen husit, más combrésszel is helyettesítheted.
- A frikandó a sertés egyik elég száraz része, ezért semmiképp sem szabad túlsütni és a bőséges pác sem elhagyható.