Rocky Mountain sertés

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,3 kg frikandó
  • 2 db salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 g gyömbér
  • 2 db babérlevél
  • 5 g mustárpor
  • 2 csipet só
  • 2 csipet bors - őrölt
  • fél csokor petrezselyem
  • 180 ml citromlé
  • 120 ml szójaszósz
  • 100 ml méz

Elkészítés:

  1. A frikandót egyben tedd bele egy zárható zacskóba vagy lefedhető edénybe.
  2. Egy aprítóban darabold fel a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet.
  3. Majd ezt keverd össze a citromlével, a szójaszósszal, a mézzel és jöhet bele a só, a bors, a felaprított petrezselyem és a mustár is.
  4. Az így kapott krémes keverékkel fedd be jól a frikandót, és rakd hűtőbe éjszakára.
  5. A sütéshez melegítsd elő a grillt és kicsit olajozd be a rácsokat. Közepes hőfokú grillen kezd a sütést, úgy hogy a húson 5 percenként fordíts egyet az egyenletes sülés érdekében.
  6. Összesen olyan 20 perc elegendő, hogy átsüljön a sertéshús.
  7. Szeletelés előtt hagyd állni 5 percig a húst, hogy magába szívhassa a szaftot, majd vágd karikákra a frikandót.
  8. A megmaradt szószt eközben egy kisebb edényben forrald fel és olyan 5 perc alatt sűrítsd be, majd ezzel locsold meg a feltálalt sertésérméket.

Extra tippek:

  • A babérlevél helyett használhatsz őrölt babérlevelet is.
  • A frikandó a sertés combjának egy része, ezért ha nem kapsz kifejezetten ilyen husit, más combrésszel is helyettesítheted.
  • A frikandó a sertés egyik elég száraz része, ezért semmiképp sem szabad túlsütni és a bőséges pác sem elhagyható.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.