Porchetta Kamado Joe kerámia grillben
írta: Billege Andras
További haladva a szendvics vonalon, most egy igazán laktató szendvicset készítettem, ami alternatívája lehet akár a hamburgernek is, hiszen hamburger buciban szaftos omlós hús és zöldségek kapnak helyet.
Hozzávalók:
- 2 kg sertés császár
- 2 db citrom
- 1 csokor rozmaring
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 50 g parmezán
- 2 db csemege uborka
- 1 csomag rukkola
- 150 g majonéz
Elkészítés:
A Kamado Joe grillt a deflektorköveket használva 180 fokra felfűtöm. A császár bőrét vastagon besózom, majd 30 percet hagyom állni. Ezután letörlöm a sót és a bőrt átkenem, citrommal majd szinte teljesen levágom a bőrt, nagyjából fél centis részen hagyom csak rajta. A zöldfűszereket, apróra vágom és elkeverem a parmezánnal valamint a reszelt citromhéjjal.
A levágott húst megszórom a zöldfűszeres keverékkel, majd feltekerem a húst és tovább haladva a bőrt is.
A hústekercset a grillrácsa teszem és nagyjából 2–2.5 órán keresztül sütöm, majd a hőmérsékletet 220 fokra emelem és további 30 percet sütöm.
A bucikat megvajazom, majd megpirítom, közben elkészítem a szószt, amihez a majonézbe reszelt citromhéjat, citromlevet keverek, majd apróra vágott petrezselymet adok hozzá.
A bucik pirított felét megkenem a szósszal, erre kerül 1 szelet porchetta, csemegeuborka és rukkola.