Porchetta Kamado Joe kerámia grillben

írta: Billege Andras

További haladva a szendvics vonalon, most egy igazán laktató szendvicset készítettem, ami alternatívája lehet akár a hamburgernek is, hiszen hamburger buciban szaftos omlós hús és zöldségek kapnak helyet. 

 


Elkészítési idő: 200 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 kg sertés császár
  • 2 db citrom
  • 1 csokor rozmaring
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 g parmezán
  • 2 db csemege uborka
  • 1 csomag rukkola
  • 150 g majonéz

Elkészítés:

 

A Kamado Joe grillt a deflektorköveket használva 180 fokra felfűtöm. A császár bőrét vastagon besózom, majd 30 percet hagyom állni. Ezután letörlöm a sót és a bőrt átkenem, citrommal majd szinte teljesen levágom a bőrt, nagyjából fél centis részen hagyom csak rajta. A zöldfűszereket, apróra vágom és elkeverem a parmezánnal valamint a reszelt citromhéjjal.

A levágott húst megszórom a zöldfűszeres keverékkel, majd feltekerem a húst és tovább haladva a bőrt is.

A hústekercset a grillrácsa teszem és nagyjából 2–2.5 órán keresztül sütöm, majd a hőmérsékletet 220 fokra emelem és további 30 percet sütöm.

A bucikat megvajazom, majd megpirítom, közben elkészítem a szószt, amihez a majonézbe reszelt citromhéjat, citromlevet keverek, majd apróra vágott petrezselymet adok hozzá.

A bucik pirított felét megkenem a szósszal, erre kerül 1 szelet porchetta, csemegeuborka és rukkola. 

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.