Narancsos sertésszűz Broil King Imperial gázgrillen

írta: Billege Andras

A sertésszűz egy fantasztikus étel, ha megfelelően van elkészítve. Nem szabad kiszárítani és akkor egy mennyei szaftos fogást varázsolhatunk az asztalra. Ebben a receptben egy igazán különleges és pikáns verziót sütök meg.


Elkészítési idő: 120 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db sertészűz
  • 2 db narancs - leve, héja
  • 50 g Suncity sertés rub
  • 1 kávéskanál őrölt csillagánizs
  • 1 db/fő burgonya
  • 3 db vöröshagyma
  • 1/4 fej káposzta
  • 25 dkg gomba
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db Kápia paprika
  • 2 db cukkini

Elkészítés:

 

A hagymát nagyobb cikkekre, a sárgarépát vastagabb karikára, a gombákat félbe a paprikát nagyobb cikkekre, a káposztát csíkokra a cukkinit pedig vastag karikára vágom. A mély rozsdamentes wokba teszem és olajjal valamint kakukkfűvel és rozmaringgal összekeverem. 150fokra felfűtöm a kisebb sütőfelületet és beteszem sülni a zöldségeket. A nagy sütőfelületb2n 2 gázégőt maximális fokozatra állítom. A szüzet befűszerezem Suncity pork rubbal, majd az indirekt oldalra teszem a grillbe. A melegen tartó rácsra pedig felteszem a burgonyákat sülni.

Amikor a szűz maghőmérséklete eléri, az 58 fokot leveszem a rácsról és az őrölt csillagánizzsal elkevert narancslébe teszem 1 órára pácolódni.

Az 1 óra leteltével a húst szárazra törlöm és a grill direkt oldalán körbe pirítom.

Közben az oldalégőn a fűszeres narancslét szójaszósszal és vajjal beforralom.

Tálalásnál a burgonyák tetejét megvágom, 1-1 kocka vajat teszek bele és petrezselyemmel megszórom.

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.