Füstölt sertéslapocka koreai módra

írta: Broil King Magyarország

Egy éjszakás pihentetés után 6-7 óra a grillen és elkészül ez az omlós csoda. Koreai klasszikus, ami baráti vacsorákhoz tökéletes!


Elkészítési idő: 360 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Pellet szmóker,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2,7-3 kg csontos sertés lapocka
  • 125 ek cukor
  • 2 ek só
  • 1 db vöröshagyma
  • 2,5 dl forró víz
  • 2,5 dl ecet
  • 120 ml szójaszósz
  • 120 ml napraforgó olaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 ek gyömbér
  • 65 g miso paszta
  • 2 ek gochujang szósz
  • 2 ek szezámolaj
  • 2 kk juharszirup
  • 2 kk szezámmag
  • 1 fej saláta

Elkészítés:

  1. A sót keverjük össze két evőkanál cukorral.
  2. A sertés lapockáról itassuk le a felesleges nedvességet, majd dörzsöljük bele a só és cukor keverékét.
  3. Hűtőben pihentessük egy éjszakát a sütés előtt!
  4. A savanyított hagymához tegyük egy befőttesüvegbe a maradék cukrot, a szójaszószt, az ecetet és a forró vizet. Zárjuk be, majd jól rázzuk össze.
  5. Ebbe a páclébe tegyük bele a vékonyra karikázott vöröshagymát, és pihentessük hőtűben a tálalásig.
  6. A grillt melegítsük elő 90-95 °C-ra.
  7. Amikor meleg a grill, tegyük fel a lapockát 5 órára sülni. Óránként fordítsuk meg az egyenletesebb sülés érdekében.
  8. Az ötödik óra után csomagoljuk alufóliába és süssük még 1 órát. (Mérettől függően akár tovább is sülhet.) A lényeg, hogy könnyen szálaira szedhető legyen.
  9. Amíg sül a lapocka, készítsünk gyömbéres-újhagymás olajat. Ehhez egy serpenyőben hevítsük fel a napraforgó olajat, amíg sisteregni nem kezd (3 perc).
  10. Közben karikázzuk fel a hagymákat és reszeljük le a gyömbért.
  11. Az olajat vegyük le a hőforrásról és adjuk hozzá a hagymakarikákat és a gyömbért, majd keverjük össze. Sóval és borssal ízesítsük ízlés szerint. Tegyük félre hűlni!
  12. Ezután egy kis tálkában keverjük össze a miszo pasztát a szezámmaggal, a szezámolajjal, a gochujanggal (vagy bármilyen csípős paprika szósszal) és a juharsziruppal.
  13. A salátát mossuk meg és szedjük leveleire.
  14. A megsült és pihentetett lapockát szedjük szálaira és tegyük középre egy nagy tálban, hogy mindenki elkészíthesse a saját salátába töltött falatkáit. (Ha ültetéses vacsorát szeretnél, akkor készítsd jázmin rizst köretnek.)

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.