Füstölt fasírt extrákkal
írta: Bácsalmási Katalin
A "meatloaf" - azaz az amerikai egybesült fasírt - leginkább a mi Stefánia vagdaltunkhoz hasonlít. Ez a variáció viszont sokkal ízesebb és különlegesebb: az elmaradhatatlan hagyma és fűszerek mellett van benne kolbász, szalonna, kockázott paprika és sajt is. Igazi őszi grill étel, mellyel az egész család jól lakik.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál almaecet
- 1 teáskanál BBQ szósz
- 15 dkg baconkocka
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 1 csésze reszelt sajt
- 2 db tojás felverve
- 1 kg darát sovány sertéshús
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/4 csésze ketchup
- 50 dkg olasz puha kolbász
- 1 db zöld kaliforniai paprika kockázva
- 1 db piros kaliforniai paprika kockázva
- 6 evőkanál (összesen) Só, bors,paprika, fokhagymapor
- 1 db vöröshagyma (apró kockákra vágva)
- 4 evőkanál Worcestershire szósz
Elkészítés:
1. Melegítse elő a Pellet Joe füstölőt 120 Celsius-fokra.
2. Egy nagy tálban keverje össze a darált húst, az olasz kolbászt (a héjából kifejtve), a kockára vágott paprikákat, a hagymát, a zúzott fokhagymát, a sajtot, a szalonnát, a zsemlemorzsát, a tojást, a Worcestershire-szószt, valamint 4 evőkanál sót, borsot és fokhagymaport. Dolgozza jól össze.
3. Helyezze a keveréket egy sütőtálcára rácsra, és formázza kenyér alakúra.
4. Helyezze a fasírtot a pellet grill készülékbe, és süsse 120 Celsius-fokon.
5. Amíg a fasírt füstölődik, készítse el a mázat a ketchup, a BBQ-szósz, az almaecet, valamint 2 evőkanál só, bors és fokhagymapor összekeverésével.
6. Amint a fasírt belső hőmérséklete eléri a 60 °C-t, bőségesen kenje meg a fasírt minden oldalát mázzal.
7. Folytassa a fasírt füstölését, amíg a belső hőmérséklete el nem éri a 70 Celsius-fokot.
8. Vegye ki a fasírtot a füstölőből, és hagyja pihenni 5 percig.
9. Szeletelje fel és már fogyaszthatja is ezt a nem mindennapi amerikai stílusú fasírtot.