Fokhagymás sertés szűz

írta: Peitli Csilla

A legalább egy napos pácolás miatt előre kell gondolkodni ennél a receptnél, de a sütés már rekord idő alatt megvan!


Elkészítési idő: pihentetés + 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db sertés szűz
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek gyömbér
  • 2 ek dijoni mustár
  • 80 ml limelé
  • 120 ml olívaolaj
  • ízlés szerint cayenne bors
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A húson kívül az összes hozzávalót tegyük egy aprítóba és jó alaposan dolgozzuk össze.
  2. Az így kapott pácot ízesítsük sóval és borssal, majd öntsük rá a húsra.
  3. Zárható edényben pácoljuk legalább 24 órát (de akár 2 napot is pihenhet). Időnként mozgassuk meg, forgassuk át, hogy mindenhol érje a pác.
  4. Amikor eljön a sütés ideje, melegítsük elő a grillt közepes hőfokon.
  5. Tegyük fel a húst a grillre és süssük 5 percig, majd fordítsunk rajta egyet és jöhet az újabb 5 perc.
  6. Így süssük körbe a húsokat 15-20 perc alatt, majd vegyük le a grillről.
  7. Felvágás előtt pihentessük legalább 5 percig.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.