BBQ sertés falatok csípősen
írta: Peitli Csilla
Ez a recept a bizonyíték, hogy nem kell drága alapanyag az ízletes, laktató és látványos vendégváró falatokhoz.
Hozzávalók:
- 700 g sütnivaló kolbász
- 2 ek BBQ szósz
- 2 ek BBQ fűszerkeverék
- 1 db jalapeno
- 170 g sajt
- 200 g krémsajt
- 150 g bacon
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő 135°C-ra és készüljünk indirekt grillezésre. A maximális füstös ízhatás érdekében tegyünk fel egy kis füstölőfát is, mielőtt lezárnánk a tetőt.
- A bacont vágjuk félbe, a kolbászt pedig szeleteljük fel 3-5 cm-es darabokra.
- A bacont tekerjük a kolbász köré, majd rögzítsük egy fogpiszkálóval a kolbászok alján. Kicsit nyissuk ki felül a bacont, hogy egy kolbász közepű csészét kapjunk.
- Egy kisebb tálkában kavarjuk ki a a krémsajtot a reszelt sajttal, a kockára aprított jalapenóval és a fűszerkeverékkel.
- Az így kapott tölteléket adagoljuk a kis kelyhekbe, majd megszórhatjuk a tetejüket egy kevés fűszerkeverékkel.
- Ezután tegyük be a falatokat a grillbe és zárt tető alatt süssük/füstöljük 60 percig. Vagy amíg a bacon szép, ropogóssá válik.
- Ha elkészültek a falatok, akkor kenjük le a bacont a BBQ szósszal és tegyük vissza 5-10 percre őket pirulni és karamellizálódni.
- Vegyük ki a bacon kelyheket a grillből és tálalhatjuk is azon melegében. Vigyázat, a sajtszósz forró!