BBQ sertés falatok csípősen

írta: Peitli Csilla

Ez a recept a bizonyíték, hogy nem kell drága alapanyag az ízletes, laktató és látványos vendégváró falatokhoz.


Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 700 g sütnivaló kolbász
  • 2 ek BBQ szósz
  • 2 ek BBQ fűszerkeverék
  • 1 db jalapeno
  • 170 g sajt
  • 200 g krémsajt
  • 150 g bacon

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő 135°C-ra és készüljünk indirekt grillezésre. A maximális füstös ízhatás érdekében tegyünk fel egy kis füstölőfát is, mielőtt lezárnánk a tetőt.
  2. A bacont vágjuk félbe, a kolbászt pedig szeleteljük fel 3-5 cm-es darabokra.
  3. A bacont tekerjük a kolbász köré, majd  rögzítsük egy fogpiszkálóval a kolbászok alján. Kicsit nyissuk ki felül a bacont, hogy egy kolbász közepű csészét kapjunk.
  4. Egy kisebb tálkában kavarjuk ki a a krémsajtot a reszelt sajttal, a kockára aprított jalapenóval és a fűszerkeverékkel.
  5. Az így kapott tölteléket adagoljuk a kis kelyhekbe, majd megszórhatjuk a tetejüket egy kevés fűszerkeverékkel.
  6. Ezután tegyük be a falatokat a grillbe és zárt tető alatt süssük/füstöljük 60 percig. Vagy amíg a bacon szép, ropogóssá válik.
  7. Ha elkészültek a falatok, akkor kenjük le a bacont a BBQ szósszal és tegyük vissza 5-10 percre őket pirulni és karamellizálódni.
  8. Vegyük ki a bacon kelyheket a grillből és tálalhatjuk is azon melegében. Vigyázat, a sajtszósz forró!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.