BBQ borda Texas módra

írta: Peitli Csilla

Lassan sütve készül ez a porhanyós borda, ami húsimádóknak kötelező!


Elkészítési idő: pihentetés perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db bébi borda
  • 3-4 ek dijoni mustár
  • 1 kk hagyma por
  • 1,5 kk fokhagyma por
  • 1,5 kk citrom bors
  • 1,5 kk pirospaprika
  • 1 kk fekete bors
  • 2 kk só
  • 1 késhegynyi cayenne bors
  • 1 késhegynyi őrölt kömény
  • 1 késhegynyi kakukkfű
  • 100 g barna cukor
  • fél kk reszelt narancshéj

Elkészítés:

  1. A mustárral kenjük le a bordákat
  2. A többi hozzávalót mérjük ki egy tálkába és alaposan keverjük össze.
  3. A száraz pác felével szórjuk meg a mustáros bordákat, majd nyomkodjuk bele a fűszereket a mustárba.
  4. Ezután becsomagolva hagyjuk pihenni a hűtőben, akár egy egész éjszakára.
  5. Sütés előtt készítsük elő a grillt két zónás grillezésre közepes hőfokra.
  6. A bordákat - még mindig alufóliába csomagolva - tegyük fel a grillre a hideg részre, zárjuk rá a  tetőt és süssük 90 percig.
  7. Ekkor óvatosan csomagoljuk ki, szórjuk rá a maradék fűszerkeveréket is és tegyük vissza a grillre, de már nem kell visszazárni a csomagot.
  8. Grillezzük további 10 percig a húst, még mindig indirekt hő felett, majd fordítsuk meg és süssük újabb 10 percig.
  9. Ekkor csomagoljuk vissza, és vegyük le a grillről, pihenni 10-15 percig.
  10. Amikor már eleget pihent, nyissuk ki és kenjük le a kedvenc BBQ szószunkkal és tálalhatjuk is.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.