BBQ borda Texas módra
írta: Peitli Csilla
Lassan sütve készül ez a porhanyós borda, ami húsimádóknak kötelező!
Hozzávalók:
- 2 db bébi borda
- 3-4 ek dijoni mustár
- 1 kk hagyma por
- 1,5 kk fokhagyma por
- 1,5 kk citrom bors
- 1,5 kk pirospaprika
- 1 kk fekete bors
- 2 kk só
- 1 késhegynyi cayenne bors
- 1 késhegynyi őrölt kömény
- 1 késhegynyi kakukkfű
- 100 g barna cukor
- fél kk reszelt narancshéj
Elkészítés:
- A mustárral kenjük le a bordákat
- A többi hozzávalót mérjük ki egy tálkába és alaposan keverjük össze.
- A száraz pác felével szórjuk meg a mustáros bordákat, majd nyomkodjuk bele a fűszereket a mustárba.
- Ezután becsomagolva hagyjuk pihenni a hűtőben, akár egy egész éjszakára.
- Sütés előtt készítsük elő a grillt két zónás grillezésre közepes hőfokra.
- A bordákat - még mindig alufóliába csomagolva - tegyük fel a grillre a hideg részre, zárjuk rá a tetőt és süssük 90 percig.
- Ekkor óvatosan csomagoljuk ki, szórjuk rá a maradék fűszerkeveréket is és tegyük vissza a grillre, de már nem kell visszazárni a csomagot.
- Grillezzük további 10 percig a húst, még mindig indirekt hő felett, majd fordítsuk meg és süssük újabb 10 percig.
- Ekkor csomagoljuk vissza, és vegyük le a grillről, pihenni 10-15 percig.
- Amikor már eleget pihent, nyissuk ki és kenjük le a kedvenc BBQ szószunkkal és tálalhatjuk is.