Hozzávalók:
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- 2 cm aprított gyömbér
- 60 ml cider ecet
- 120 ml alma cider
- 30 gramm cukor
- 15 gramm dijoni mustár
- 2 szál friss rozmaring
- 5 gramm őrölt bors
- 5 gramm só
- 2 evőkanál Olívaolaj
- 1,5 kg sertés oldalas
Elkészítés:
- Egy kis keverőtálban elegyítsd a hozzávalókat az olívaolaj (és persze a hús) nélkül.
- Amikor elkészítetted a pácot, lassan keverd bele az olajat is.
- A sertésoldalast tedd egy zárható műanyagtasakba és öntsd rá a pácot. Zárd be a tasakot és egy tányérra téve pihentesd a húst.
- Legalább 6 órát hagyd dolgozni a pácot, időnként fordítsd rajta egyet, hogy a pác mindenhova eljusson.
- Sütés előtt helyezz el egy kisebb serpenyőt közvetlenül a grillrács alá és töltsd meg félig vízzel.
- Ezután melegítsd elő a grillt, majd alacsonyra levéve a hőfokot kezd meg a hús lassú sütését. (A rácsokat érdemes ennél az ételnél is enyhén bekenni olajjal.)
- Körülbelül másfél órás sütési idővel számolhatsz. Alkalmanként fordítsd egyet a husin és a megmaradt páccal kend át újra és újra a sertés felületét.
Extra tippek:
- A recept titka a hosszú pácolási idő, ezért a hat órát is bőven túl lehet teljesíteni, ha van rá idő. Akár egy egész napra (24 óra) hagyhatod pácolódni.
- A tűzre helyezett tepsibe víz helyett, az ízhatások felerősítése véget, használhatsz víz, cider és fehér bor keveréket is.