Sertés szelet babbal és spenóttal
írta: Peitli Csilla
Sertés szelet, finom, illatos zöldségekkel, amit grillen könnyen elkészíthetünk.
Hozzávalók:
- 4 db csontos sertés szelet
- 1 ek olívaolaj
- 170 g spenót
- 2 kk görög fűszerkeverék
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db cannellini bab konzerv
- 130 g olívabogyó
- 60 ml fehérbor
- 60 ml csirke alaplé
- 2 g só
- 2 g pirospaprika
- 2 g bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A húst fűszerezzük be a görög fűszerkeverékkel.
- Tegyük fel a húst sülni, amikor már meleg a grill. 6-8 perc alatt oldalanként süssük porhanyósra.
- Közben tegyünk fel egy serpenyőt is a grillre és melegítsük fel benne az olajat.
- Ezen az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd fokhagymát. Süssük 1 percig, hogy jó illatos legyen a fokhagyma is.
- Ekkor tegyük bele a babot, az olívabogyót, a bort, az alaplét és a sót, paprikát, borsot.
- Forraljuk az egészet addig, amíg a folyadék szinte teljesen elpárolog. (Nagyjából addig lesz fent, míg a hús.)
- Utolsó lépésben adjuk hozzá a spenótot is. Amikor kicsit megfonnyad, már vehetjük is le.
- A húst a zöldséges körettel kínáljuk.