Sertés szelet babbal és spenóttal

írta: Peitli Csilla

Sertés szelet, finom, illatos zöldségekkel, amit grillen könnyen elkészíthetünk.


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db csontos sertés szelet
  • 1 ek olívaolaj
  • 170 g spenót
  • 2 kk görög fűszerkeverék
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db cannellini bab konzerv
  • 130 g olívabogyó
  • 60 ml fehérbor
  • 60 ml csirke alaplé
  • 2 g só
  • 2 g pirospaprika
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A húst fűszerezzük be a görög fűszerkeverékkel.
  3. Tegyük fel a húst sülni, amikor már meleg a grill. 6-8 perc alatt oldalanként süssük porhanyósra.
  4. Közben tegyünk fel egy serpenyőt is a grillre és melegítsük fel benne az olajat.
  5. Ezen az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd fokhagymát. Süssük 1 percig, hogy jó illatos legyen a fokhagyma is.
  6. Ekkor tegyük bele a babot, az olívabogyót, a bort, az alaplét és a sót, paprikát, borsot.
  7. Forraljuk az egészet addig, amíg a folyadék szinte teljesen elpárolog. (Nagyjából addig lesz fent, míg a hús.)
  8. Utolsó lépésben adjuk hozzá a spenótot is. Amikor kicsit megfonnyad, már vehetjük is le.
  9. A húst a zöldséges körettel kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.