Serésszelet almás-bourbonös mázzal

írta: Peitli Csilla

Az alma és a bourbon együttes íze egy kellemesen, de mégis karakteres mázzal vonja be a sertésszeletet. A pácolási idő nem kevés, azonban megéri foglalkozni vele.


Elkészítési idő: 12 óra 55 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db csontos sertésszelet
  • 2 ek barna cukor
  • 1,5 kk só
  • 1 kk fekete bors
  • 1 kk fokhagyma por
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 ek olívaolaj
  • 370 ml almalé
  • 240 ml bourbon
  • 3 ek cukor
  • 1 ek mustár

Elkészítés:

  1. A barnacukorot, sót, pirospaprikát, borsot és fokhagymaport keverjük össze egy kisebb tálkában.
  2. Kenjük le a sertést az olívaolajjal, majd mindkét felét szórjuk meg bőségesen a fűszerkeverékkel. Helyezzük egy tálba, fedjük le, és pihentessük 12 órán keresztül. (A türelmesebbek és előrelátóbbak akár 24 órán át is érlelhetik a húst.)
  3. Sütés előtt fél órával vegyük ki a húst a hűtőből, hogy felengedjen. Addig melegítsük elő a grillt és készítsük el a mázat.
  4. A grillet közepes, magas hőfokre készítsük elő, amíg melegszik, a máz is elkészül.
  5. Ehhez az almalét, a bourbont, a cukrot és a mustárt forraljuk össze egy edényben, és forrástól számított 15 perc alatt sűrítsük be.
  6. A sertésszeleteket tegyük fel sülni, először még a máz nélkül. 6-8 perc alatt süssük meg az egyik oldalát, majd fordítás után jöhet a másik is. Ekkor már majdnem kész a fogás, de még utolsó lépésként jöhet rá a máz.
  7. Kenjük le a szeletek mindkét oldalát a mázzal, és zárt tető alatt süssük a húst 2 percig. Ezután a tetőt nyissuk fel és sűrű forgatás közben süssük karamellizáljuk a mázat a húsra.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.