Savanyúság levében pácolt grillezett csirkecomb
írta: Peitli Csilla
Különleges brine lével készül ez az ízletes és szaftos csirkemell! Egyszerű megcsinálni és a végeredmény nagyon meggyőző!
Hozzávalók:
- 4 db csontos csirkecomb
- 2,5 dl savanyúság leve
- 2 ek BBQ fűszerkeverék
- 4 ek Pow Pow szósz
- 1 kk fokhagymapor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A savanyúság levét öntsük egy zárható edénybe vagy zacskóba.
- Tegyük bele a megtisztított csirkecombokat és hagyjuk pihenne 2 órát.
- Melegítsük elő a grillt 200 fokra, és tegyünk be egy reflektor követ, hogy két sütési zónát kapjunk.
- A fűszerkeveréket keverjük össze a fokhagymaporral, a sóval és a borssal.
- Amikor letelt a pácolási idő, vegyük ki a csirkéket és alaposan fűszerezzük meg őket a keverékkel.
- Tegyük fel az ízesített csirkéket az indirekt sütési zónába bőrrel lefelé.
- Zárt tető alatt süssük 15 percig. (Félidőben érdemes ránézni, hogy kell mozgatni.)
- Süssük újabb 10 percig.
- Ekkor fordítsuk meg és jöhet újabb 15-20 perc sütés, amíg a hús belső hőfoka el nem éri a 80-at.
- Jöhet a karamellizálás a Pow Pow szósszal (más BBQ szószt is használhatunk). Kenjük meg vele a húsokat és egy kevés BBQ fűszerkeveréket is szórhatunk rá.
- 5 perc sütés elég lesz neki a direkt zónában!
- Amikor szépen megpirult a bőr, már csak a tálalás marad. Krumplival és sült zöldségekkel is kiváló fogás!