Sárgabarackkal töltött csirke kamado joe grillen
írta: Billege Andras
Könnyű nyári vacsora, édeskékés, savanykás és egy kevert salátával kifejezetten könnyű vacsora.
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb filé
- 2 db sárgabarack
- 100 g RUB
Elkészítés:
Első lépésként, a Kamado Joe kerámia grillt indirekt sütésre felszerelve felfűtöm 170 fokra kajszibarack füstölőfa szeletekkel.
A csirkecomb filéket vékonyan átkenem olívaolajjal majd egyenletesen elosztom rajta a rubot. Én ennél a receptnél a Kosmos Q Honey Killer Bee rubját használtam. A barackokat felezem és a magját kiveszem és minden csirkecombba egy - egy fél barackot töltök, majd a ráhajtott húst megtűzöm, hogy sütés közben ne nyílhasson ki.
Amikor a húsokkal elkészültem, a rácsra teszem azokat sütni kezdem. 10percenként megfordítom a húsokat, hogy egyenletesen tudjanak sülni. 40 perc alatt eléri a 84 fokos maghőmérsékletet, amikor a csirkecomb már elkészült, de még szaftos és nem esik szét.