Hozzávalók:
- 200 g Gruyère sajt
- 4 db panini
- 4 szelet prosciutto sonka
- 8 db szardella
- 1 marék bébi spenót
Elkészítés:
- A grillt melegítsd elő közepes hőfokra.
- Amíg a grill melegszik állítsd össze a négy szendvicet.
- A paniniket vágd ketté, majd alulra tegyél egy réteg sajtot, erre a sonkát, szendvicsenként két darab szardellát szedj kisebb darabokra és oszlasd el egyenletesen, ezután jöhet a spenót, végül még egy réteg sajt.
- A panini tetejével nyomd össze a szendvicset egy kicsit, majd a felmelegedd grillre téve süsd oldalanként 3 percig.
- A sürőlapra vagy öntöttvas grillserpenyőre helyezett szendvicseket egy fakanál segítségével nyomd össze, hogy a sajt mindenhol megolvadjon és átjárja az egész ételt.
- A szendvicseket kereszben félbevágva tálald friss salátával és a kedvenc mártogatósoddal.
Extra tippek:
- A Gruyère sajt helyett használhatsz bármilyen, jól olvadó sajtfélét.
- A panini kenyér kiváló grillezett szendvics alapanyag, de ennek hiányában szeletelt kenyérrel is tökéletesen működik a recept.