Sajtos-fokhagymás töltött gomba

írta: Bácsalmási Katalin

Ez az ízletes töltött gomba jól illik egy őszi vacsorához, és a krémes, sajtos töltelék tökéletesen harmonizál a gomba természetes földes ízével és a grillen készült ételek füstösségével.


Elkészítési idő: 30-60 perc perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 8 db portobello gomba (vagy más nagy gomba)
  • 100 gramm krémsajt
  • 50 gramm reszelt sajt (pl: cheddar vagy parmezán)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál friss petrezselyem (apróra vágva)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a grill készüléket közepes hőfokra (kb. 180 fok)

2. Tisztítsd meg a gombákat, távolítsd el a szárakat, és tedd félre őket.

3. A gombaszárakat aprítsd fel, majd egy serpenyőben közepes hőfokon, olívaolajon párold meg a fokhagymával együtt kb. 3-4 percig, amíg a szárak megpuhulnak és a fokhagyma illatos lesz.

4. Egy tálban keverd össze a krémsajtot, reszelt sajtot, apróra vágott petrezselymet, sót, borsot és kakukkfüvet. Add hozzá a párolt gombaszárakat és fokhagymát, majd jól dolgozd össze.

5. Töltsd meg a gombafejeket a sajtos keverékkel. Ügyelj rá, hogy jól megtöltsd a gombákat, de ne púpozd túl.

6. Tedd fel a gombákat a grillre, süsd 15-20 percig, amíg a gombák megpuhulnak és a töltelék teteje enyhén megpirul.

7. Tálald frissen, akár előételként, vegetáriánus főételként vagy köretként egy finom húsétel mellé.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.