Sajtos-cukkinis ropogós
írta: Peitli Csilla
Ha a krémlevesek mellé nem szeretne mindig ugyanazt kínálni, akkor próbálja ki ezt a sajtos, cukkinis ropogóst, ami tökéletes kísérője a téli zöldséges krémleveseknek.
Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 1 db tojás
- 60 g parmezán sajt
- 2 szál újhagyma
- 60 g kukorica keményítő
- 5 g só
- 3 g bors
- 400 g cheddar sajt
Elkészítés:
- A megmosott cukkinit lereszeljük le egy nagy lyukú reszelőn, és itassuk le róla a felesleges vizet.
- Egy nagyobb tálba keverjük össze a cukkinit, a tojást, a parmezán sajtot, az apróra vágott újhagymát és a kukorica keményítőt.
- Ízesítsük sóval, borssal a keveréket. Aki az erőset szereti, egy kevés chilit is tehet bele.
- Ezt a keveréket adagoljuk a magas hőfokra hevített öntöttvas lapra a grillen, kis köröket formázva belőlük. A tésztát csak egyszer kell megfordítani a palacsintához hasonlóan, körülbelül 3 perc múlva.
- Amikor a cukkinis "palacsinta" aranybarnára sül vegyük le a grillről, és tegyük rá a reszelt sajtból. Tegyünk a tetejére egy másik cukkinis ropogóst, és ha kell még melegítsük össze ezeket is, amíg a sajt megolvad.
- A cukkinis sajtos szendvicskéket krémleveshez kínáljuk, de önmagában is nagyon finom.