Hozzávalók:
- 600 g kecskesajt
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 1 db kaliforniai paprika (sárga)
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 1 db vöröshagyma
- 6 db gomba
- 60 ml olívaolaj
- 2 ml balzsamecet
- 5 só só
- 5 g bors
- 15 g kakukkfű
- 15 g petrezselyem
- 1 zacskó zöldsaláta
Elkészítés:
A sajtot vágd 6 egyenlő részre és tedd fel egy grillező tálcára vagy egy sütőlapra.
Melegítsd fel a grillt magas hőmérsékletre, és közben vágd össze a zöldségeket.
A nagyobb falatnyi darabokra aprított zöldségek mindegyikét tedd típusonként külön-külön tálba, és egyesével fűszerezd meg őket.
Locsold meg az egyes adagokat olívaolajjal, szórd rájuk a sót, borsot és a kakukkfüvet.
A forró grillen vedd lejjebb a hőfokot közepes szintre, és süsd meg a zöldségadagokat egyesével, amíg meg nem puhulnak.
Amíg a zöldségek sülnek, a sajtot tedd fel a barbecue rácsra. Nem kell, hogy közvetlen hő érje a sajtot, mert nem olvasztani, csak melegíteni szeretnénk.
Pár perces pirulás után a sajtot rendezd el egy tányéron a grillezett zöldségkörettel, díszítsd az egészet a zöld salátával, majd locsold meg a balzsamecettel, olívaolajjal és szórd rá az aprított friss petrezselymet.
Extra tippek:
A sajt nem ragad majd a késre és szép szeleteket tudsz vágni, ha a kést minden vágás előtt forró vízbe mártod.
A paprikának kell a legkevesebb idő, ezt már két perc után leveheted a grillről, míg a többinek legalább négy perc sütési időre lesz szüksége.
A balzsamecet mellett használhatsz a salátára citromlevet is, kellemesen pikáns ízt kölcsönöz majd az ételnek.