Rumos fahéjas szilvalekvár KEG ben sütve

írta: Billege Andras

Egy megfelelő grillsütővel, nincsen legyőzhetetlen kihívás még akkor sem, ha szeretnénk valami igazán különleges csemegét készíteni. Nem csak húsok, köretek esetleg édességek készülhetnek, hanem a egy igazán fűszeres füstös szilvalekvárral is meglephetjük a vendégeinket


Elkészítési idő: 360 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 3,5 kg Szilva
  • 60 dkg cukor
  • 5 db fahéj rúd
  • 1 dl rum
  • 0,5 db citrom leve
  • 2 evőkanál alma cider ecet

Elkészítés:

 A szilvát kimagozom, majd a cukorral és a rum felével összekeverem és hagyom 30 percet állni, hogy egy kicsit levet engedjen. A KEG-et begyújtom és a szilvát a levével együtt a Kamado Joe dutch ovenbe öntöm és beteszem a KEG-be, hogy az öntöttvas együtt melegedhessen fel a sütővel 120 – 130 fokra. Közben 2 db alma füstölőfa csonkot teszek a szénhez és az egész fahéjat is a szilvához adom.  3 óra elteltével a maradék rumot is a szilvához adom. Összesen 5-6 órát hagyom sülni, néha megkeverve. 5 óra elteltével megnézem az állagát. Egy teáskanálnyi lekvárt tányérre teszek, és ha pár percen belül dermedni kezd, elkészült a lekvár. Amennyiben még túl folyós 1-2 evőkanál almaecetet és egy fél citrom levét adom hozzá, majd további 1 órán keresztül sütöm. Amikor elkészült, kiforralt üvegekbe töltöm és a thermoboxban hagyom kihűlni. Foszlós vajas kaláccsal a legfinomabb

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.