Rumba áztatott grillezett ananász

írta: Peitli Csilla

Amikor gyorsan kell összedobni egy desszertet, ez a könnyű finomság tökéletes választás.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 120 ml rum
  • 120 g cukor
  • 1 kk fahéj
  • vanília fagylalt

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb edényben keverjük össze a rumot a cukorral és a fahéjjal.
  2. Az ananászt pucoljuk meg és vágjuk fel tetszőleges formára.
  3. Áztassuk be a gyümölcsöt a rumos pácba és hagyjuk pihenni legalább 15 percig.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. Az ananászról öntsük le a rumos levet egy serpenyőbe és az oldalégőn forraljuk fel. Amikor elkezd forrni, vegyük lejjebb a hőfokot, hogy éppen csak gyöngyözzön, és redukáljuk a felére a pácot.
  6. Tegyük fel az ananászt a grillre, és 2-4 perc alatt pirítsuk meg őket egy kicsit.
  7. Amikor már szép színt kapott, vegyük le a gyümölcsöket, helyezzük őket adagonként tányérra.
  8. Egy gombós vanília fagylaltot tegyünk az ananászok tetejére, majd locsoljuk meg a rumos sziruppal.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.