Rumba áztatott grillezett ananász
írta: Peitli Csilla
Amikor gyorsan kell összedobni egy desszertet, ez a könnyű finomság tökéletes választás.
Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 120 ml rum
- 120 g cukor
- 1 kk fahéj
- vanília fagylalt
Elkészítés:
- Egy nagyobb edényben keverjük össze a rumot a cukorral és a fahéjjal.
- Az ananászt pucoljuk meg és vágjuk fel tetszőleges formára.
- Áztassuk be a gyümölcsöt a rumos pácba és hagyjuk pihenni legalább 15 percig.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Az ananászról öntsük le a rumos levet egy serpenyőbe és az oldalégőn forraljuk fel. Amikor elkezd forrni, vegyük lejjebb a hőfokot, hogy éppen csak gyöngyözzön, és redukáljuk a felére a pácot.
- Tegyük fel az ananászt a grillre, és 2-4 perc alatt pirítsuk meg őket egy kicsit.
- Amikor már szép színt kapott, vegyük le a gyümölcsöket, helyezzük őket adagonként tányérra.
- Egy gombós vanília fagylaltot tegyünk az ananászok tetejére, majd locsoljuk meg a rumos sziruppal.