Rumba áztatott ananász desszert
írta: Peitli Csilla
Ananász, vanília fagyi és jó sok rum a lelke ennek az egyszerű desszertnek.
Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 120 ml rum
- 120 g barna cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- vaníilia fagylalt
Elkészítés:
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a rumot a cukorral és a fahéjjal. Lehetőleg barna rumot és barna cukrot használjunk az intenzív ízhatásért.
- Amikor a cukor felolvadt öntsük egy lapos jénaiba.
- Ebbe jöhetnek bele az ananász karikák pácolódni. (Ha eleve cukrozott konzerv ananászt használunk, akkor vegyünk vissza barna cukorból, mert túl édes lesz a végeredmény.)
- Hagyjuk legalább 15 percig pihenni az ananászt, addig melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Az ananászokat vegyük ki a pácból és tegyük fel a grillre sülni. Oldalanként alig 1-2 percre van csak szükségük és már vehetjük is le őket.
- Közben a pácot se dobjuk ki, tegyük át egy tűzálló lábosba és kezdjük el felforralni.
- Nem kell, hogy zubogjon, elég ha csak gyöngyözik a pác. Főzzük 5-8 percig vagy amíg felére sűrűsödik.
- Tálaláskor tegyünk egy ananász szeletet a tányérra, kanalazzunk rá egy gombóc vanília fagylaltot, majd locsoljuk meg a rumos szósszal.