Rosé kacsamell szójás narancsos mártásban grillzöldségekkel Broil King gázgrillen

írta: Billege Andras

 

Egy könnyed gyors kacsamell, pici ázsiai beütéssel. Ízletes és szaftos, mégis könnyű fogás ebben a meleg őszi időben.

 

 

 


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db Bőrös kacsamell
  • 2 db tv paprika
  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 1 db lilahagyma
  • 8 db koktél paradicsom
  • 3 db narancs leve
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db Chili (piros)
  • 20 g kukoricakeményítő
  • 50 g Peter Zeitler La Provance fűszerkeverék
  • 30 g Peter Zeitler Louisiana mix rub

Elkészítés:

 

A gázgrill egyik rácsának helyére öntöttvas lapot teszek és begyújtom alatta a gázégőt maximális teljesítményre, majd stabilizálom a hőfokot 150 foknál.

A kacsamellek bőrös felét bekockázom, vigyázva, hogy csak a bőrt vágjam be, a húst ne. Befűszerezem a Louisana mix rubbal, majd a grill melegen tartó rácsán sütni kezdem. Nagyjából 10-12 percet sül ezen a hőfokon. Közben a grill oldalégőjén egy nyeles gyorsforralóban a narancslevet, szójaszószt és a bort elkezdem melegíteni, majd hozzá adom a karikára vágott chilit és a felére visszaredukálom. Majd hideg vízben elkevert keményítővel besűrítem.

Közben a zöldségeket felvágom, kevés olíva olajat adok, hozzá és a La, Provence rubbal befűszerezem, majd a forró vaslapon megsütöm. Akkor jó, ha szép pirult színt kap, de az állaga roppanós marad.

Amikor a 10-12 perc letelt, a kacsát az öntöttvas lapon körbepirítom, hogy a bőre szép aranybarna és ropogós legyen.

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.