Hozzávalók:
- 1 kg garnélarák
- 5 dl száraz fehérbor
- 1 csokor koriander levél
- 8 szem rózsabors
Elkészítés:
- A borba beáztatjuk a koriender leveleket és a borsot, majd alaposan belekeverjük a rákot.
- Fontos, hogy mindent lepjen el a bor!
- Legalább egy északára hűtőbe tesszük a fürdöző rákocskáinkat, másnap sütjük.
- Közepes hőmérsékletű grillen süsd a nyársra húzott rákokat, míg rózsaszínek nem lesznek.
- Azonnal tálalhatod, magában vagy mártogatóssal.
Extra tippek:
- Kiváló előétel grill partikra.
- Kizárólag nemes, száraz bort használj a recepthez.
- Ha valakinek sótlan lenne a recept, akkor fogyasztás előtt közvetlenül sózza meg, a pácba nem kell beletenni ilyenkor sem.
A gyümölcsnyárshoz használj dupla nyársat a jobb tartás miatt.