Rendhagyó sajtburger gyűgyű formában
írta: Peitli Csilla
Különleges sajtburger hagymával és baconnel, ami azonnal elvarázsolja majd az embereket!
Hozzávalók:
- 700 g darált marhahús
- 200 g bacon
- 120 ml BBQ szósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek mustár
- 3 db édes hagyma
- 1 kk hagymapor
- 1 kk fokhagyma por
- 1 kk csípős szósz
- fél kk pirospaprika
- 1 kk worchestershire szósz
- 4 ek ketchup
- 170 g majonéz
- 120 g cheddar sajt
- 3 db savanyú uborka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A hagymákat vágjuk fel 1 cm-es vastag szeletekre.
- A darált húst keverjük össze az aprított fokhagymával, a reszelt sajttal és a sóval, borssal, majd tegyük félre.
- Vegyünk egy nagyobb szelet hagymakarikát és tegyünk bele egy kisebbet is. A kettő közötti helyet töltsük meg a darált hússal.
- Az így kapott hamburger gyűrűket szorosan tekerjük be két szelet baconbe.
- Amikor az összeset elkészítettük, tegyük őket hűtőbe, amíg felfűtjük a grillt.
- A kamado grillünket melegítjük 150 fokra és készítsük elő indirekt sütésre.
- Felfűtésben közben tegyünk egy kevés füstölőfát is a faszénre az extra ízekért.
- Amikor már meleg a grill, tegyük fel a hagymás-húsos karikákat a tűztől távolabb sülni 1 órára.
- Zárjuk le a tetőt és hagyjuk sülni a burgereket.
- Készítsük el a házi hamburgerszószt: ehhez keverjük össze a majonézt, a ketchupot, a csípős szószt, a fokhagyma port, a hagymaport, a pirospaprikát és a Worchestershire szószt.
- Amikor ezzel megvagyunk adjuk még hozzá az apróra vágott uborkát is és tegyük félre a tálaláshoz.
- A sütés utolsó 10 percének kezdetekor kenjük le a karikákat a BBQ szósszal és süssük készre.