Rendhagyó sajtburger gyűgyű formában

írta: Peitli Csilla

Különleges sajtburger hagymával és baconnel, ami azonnal elvarázsolja majd az embereket!


Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 700 g darált marhahús
  • 200 g bacon
  • 120 ml BBQ szósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek mustár
  • 3 db édes hagyma
  • 1 kk hagymapor
  • 1 kk fokhagyma por
  • 1 kk csípős szósz
  • fél kk pirospaprika
  • 1 kk worchestershire szósz
  • 4 ek ketchup
  • 170 g majonéz
  • 120 g cheddar sajt
  • 3 db savanyú uborka
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A hagymákat vágjuk fel 1 cm-es vastag szeletekre.
  2. A darált húst keverjük össze az aprított fokhagymával, a reszelt sajttal és a sóval, borssal, majd tegyük félre.
  3. Vegyünk egy nagyobb szelet hagymakarikát és tegyünk bele egy kisebbet is. A kettő közötti helyet töltsük meg a darált hússal.
  4. Az így kapott hamburger gyűrűket szorosan tekerjük be két szelet baconbe.
  5. Amikor az összeset elkészítettük, tegyük őket hűtőbe, amíg felfűtjük a grillt.
  6. A kamado grillünket melegítjük 150 fokra és készítsük elő indirekt sütésre.
  7. Felfűtésben közben tegyünk egy kevés füstölőfát is a faszénre az extra ízekért.
  8. Amikor már meleg a grill, tegyük fel a hagymás-húsos karikákat a tűztől távolabb sülni 1 órára.
  9. Zárjuk le a tetőt és hagyjuk sülni a burgereket.
  10. Készítsük el a házi hamburgerszószt: ehhez keverjük össze a majonézt, a ketchupot, a csípős szószt, a fokhagyma port, a hagymaport, a pirospaprikát és a Worchestershire szószt.
  11. Amikor ezzel megvagyunk adjuk még hozzá az apróra vágott uborkát is és tegyük félre a tálaláshoz.
  12. A sütés utolsó 10 percének kezdetekor kenjük le a karikákat a BBQ szósszal és süssük készre.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.