Rendhagyó főtt kukorica a grillről
írta: Peitli Csilla
A főtt kukoricát érdemes kint, a kertben elkészíteni, így a jó levegőn van a család és nem a lakás lesz még melegebb nyáron a főzéstől. A klasszikus főtt kukorica ugyanis a grillen is tökéletesre fő.
Hozzávalók:
- 6-8 db kukorica
- 240 ml tej
- 100 g sózott vaj
Elkészítés:
- Egy nagyobb lábast félig töltsünk meg vízzel és az oldalégőre felhelyezve forraljuk fel.
- Adjuk hozzá a tejet és a vajat, majd vegyük lejjebb a hőfokot.
- Amikor még kicsit gyöngyözik a víz, de nem forr teljesen, adjuk hozzá a megtisztított kukoricákat és főzzük 6-10 percig.
- A vízből kivéve azonnal tálalhatjuk a vajas, enyhén sós még enyhén roppanós kukoricát.