Reggeli taco a grillről
írta: Kamado Joe Magyarország
Ha horgászatra vagy kempingezésre is magaddal viszed kedvenc kis grilledet, akkor ezt a finom reggeli gyorsan összedobhatod rajta és jól indul a nap!
Hozzávalók:
- 2 db tortilla
- 1 db avokádó
- 2 db tojás
- 1 db jalapeno
- 1 db hagyma
- 170 g olasz kolbász
- 2 ek BBQ szósz
- 60 g sajt
- 1 db paradicsom
- 100 g röszti
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 200˚C-ra. Helyezzünk egy öntöttvas serpenyőt a grill egyik oldalára.
- Amikor felmelegedett a grill és a serpenyő, süssük aranybarnára a kolbászokat.
- A rösztiket tegyük a kolbászok mellé, majd jöhet a kisebbre vágott hagyma is, és süssük össze az egészet.
- Amikor elkészültek az alapanyagok, a kolbászt is karikázzuk fel és keverjük össze az egészet.
- Szedjük ki egy tányérra a kolbászos, krumplis alapot.
- Tegyük a tortillákat a serpenyőbe és halmozzuk rájuk a reszelt sajtot.
- A sajt közepét készítsünk egy kis fészket, és hagyjuk, hogy egy kicsit megolvadjon a sajt zárt tető alatt.
- Ekkor üssük a sajt közepébe a tojásokat, locsoljuk meg az egészet a BBQ szósszal és zárjuk vissza a grill tetejét, hogy szépen megsüljön a tojás.
- Amikor a tojás elérte a kívánt állagot, vegyük le a tortillákat a grillről.
- A kolbászos keveréket osszuk ketté, majd tegyük a tetejére a tortillákat, végül pedig jöhetnek a tányérra a felszeletelt zöldségek (paradicsom, avokádó, jalapeno).