Reggeli burger kolbászhúsból
írta: Peitli Csilla
Amikor van időd és kedved egy grillezéssel kezdeni a napot, akkor ez a recept tökéletes egy laktató reggelihez.
Hozzávalók:
- 1 kg sütnivaló kolbász
- 1 doboz sör
- 8 szelet bacon
- 4 db tojás
- 240 g sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 db bagel
Elkészítés:
- A kolbászokat szedjük ki a burokból és gyúrjuk össze, majd formáljunk belőlük 4 gombócot.
- A sörös (vagy üdítős dobozt) mossuk, szárítsuk meg és picit olajozzuk be az alsó harmadát. Nyomjuk bele a húsgolyók közepébe, hogy a hús egy kis kehelyre hasonló formát öltsön. (Végezzük sütőpapíron a folyamatot, hogy a húst könnyű legyen majd felszedni.)
- Kelyhenként 2 szelet bacont tekerjünk az oldalakra, hogy jobban megtartsa majd sülés közben a formáját a hús.
- Tegyük hűtőbe pihenni legalább 30 percre.
- Közben melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A hűtőből vegyük ki a húsokat és távolítsuk el a dobozt.
- Sózzuk, borsozzuk a húst és tegyük fel sülni.
- Süssük 5 percig a húst, majd a kehelybe tegyünk egy adag sajtot. Erre üssünk rá egy tojást.
- Tegyük vissza sülni a húsokat, de vegyük lejjebb a hőfokot közepes/alacsonyra vagy tegyük a grill hidegebb részére, hogy legyen elég ideje alaposan átsülni.
- Süssük ezután legalább 10-15 percig.
- Amikor a hús és a tojásfehérje is teljesen megsült, mehet rá még egy kis sajt, amit pirítsunk rá az egészre.
- Ekkor vegyük le a húst és a pirított bagellel készítsünk belőle reggeli burgert.