Ragacsos füge fahéjjal
írta: Peitli Csilla
Füge szezonban nem szégyen mindent ezzel a finom, de ritka gyümölccsel készíteni. Remekül áll neki a sós köntös - kecskesajthoz például telitalálat, de édesen sincs szégyenkezni valója. Mi most ez utóbbit próbáltuk ki, fahéjjal, mézzel a grillen!
Hozzávalók:
- 8 db füge
- 1 ek vaj
- 4 ek méz
- 1 marék mandula
- 1 kk őrölt fahéj
- 4 ek görög joghurt
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill közepesen magas hőfokra.
- Az egyes fügéket a tetejükön vágjuk be keresztbe, és mintha egy tulipánt formáznánk belőle kicsit húzzuk szét a "szirmokat".
- A fügéket helyezzük el egy vaslapon, és mindegyik közepébe tegyünk egy pici vajat, mézet, mandulát és fahéjat.
- Grillezzük minimum 5 percig, hogy a vaj és a méz megolvadhasson és füge is puhuljon egy keveset.
- Még melegen, görög joghurttal tálaljuk.