Ragacsos borda házi bbq szósszal

írta: Peitli Csilla

Lassan készülő ragacsos borda házi páccal és mártogatóssal.


Elkészítési idő: 240 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db malacborda
  • 2 doboz kóla
  • 8 ek ketchup
  • 8 ek barna cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek worchestershire szósz
  • 2 ek édes chili
  • 1 kk pirospaprika
  • 300 ml tejföl
  • 1 marék snidling
  • 6 szál újhagyma
  • 2 ek majonéz

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő 160 fokra.
  2. A bordákat tegyük egy bordasütőbe, öntsük rá a kólákat és annyi vizet, hogy ellepje a húst. Tegyük rá a bordasütő tálca tetejét és hagyjuk sülni 2-3 óráig.
  3. Félidőben fordítsuk meg és süssük addig, puha legyen, de a hús még ne váljon le a csontról.
  4. Amíg sül a hús készítsük el a pácot. Ehhez egy edénybe tegyük bele a ketchupot, a barna cukrot, a szójaszószt, a Worchestershire szószt, a pirospaprikát és az édes chilit.
  5. Forraljuk fel a pácot és főzzük 2 percig, folytonos kevergetés mellett.
  6. Amikor a borda elkészült és szépen megpuhult, vegyük ki a tartóból. Öntsük le a folyadékot, ami visszamaradt és töröljük ki az edényt. Majd tegyük vissza a bordákat és kenjük le bőségesen a korábban elkészített páccal. Fedett tető alatt pihentessük 1 órát.
  7. Közben készítsük el a mártogatóst. A hagymákat aprítsuk össze és keverjük ki a tejföllel és a majonézzel. Ízlés szerint mehet bele egy kevés só és bors is, majd hűtőben tároljuk tálalásig.
  8. Amikor eleget pácolódott a hús, "tekerjük feljebb" a grill hőfokát és melegítsük 200 fokig.
  9. Ha már meleg a grill, mehet fel rá a borda olyan 20 percre.
  10. Közben időnként kenjük le a bbq szósszal és fordítsunk is rajta, hogy egyenletesen süljön és piruljon a hús.
  11. A hideg mártogatóssal kínáljuk a még meleg húst.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.