Pulyka burger avokádóval
írta: Peitli Csilla
Klasszikus burger érdekes zöldségkombinációval, ha nem félsz az újdonságoktól!
Hozzávalók:
- 500 g darált pulykahús
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 szelet sajt
- 4 db hamburger zsemle
- 2 db avokádó
- 2 db csemege uborka
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A pulykahúst sózzuk, borsozzuk., majd készítsünk belőle négy egyforma pogácsát.
- Tegyük is fel a grillre és süssük 5-8 percig oldalanként.
- Amikor megfordítjuk a húsokat, tegyünk fel rájuk egy-egy szelet sajtot.
- Amíg sül a hús, pirítsuk meg a kettévágott zsemléket is.
- Az avokádókat vágjuk félbe és egy-egy fél avokádót kenjük a zsemlék alsó részére.
- Erre jöhet a szeletekre vágott uborka, majd a hús.
- Zsemlével zárjuk le a burgert és azonnal tálaljuk.