Pork belly burnt ends Masterbuilt grillben.
írta: Billege Andras
Egy nagyon érdekes és izgalmas BBQ fogás, amit császárból készítek. Egyszerre szaftos, omlós, sós és mégis valami hihetetlenül édes. Ha vicces akarok lenni, sertés gumicukor.
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertés császár
- 100 g JD's spicy coffee rub
- 1 dl Peter Zeitler Hot&Spice BBQ szósz
- 3 evőkanál méz
- 5 dkg vaj
- 0,5 dl almalé
Elkészítés:
A grillt 130 fokra felmelegítem és a hamu tatójába teszem a füstölőfát, amit a lepotyogó izzó széndarabok szépen be fognak gyújtani és így tökéletesen füstölődni fog az étel.
A császárt 3*3 cm nagyságú darabokra vágom, egy tálban minimális (fél evőkanál) olajjal összekeverem, majd a rubbal befűszerezem, és azonnal mehet is a rácsra 2-3 órára. Amikor az első sütési időszak letelt, a húst tepsibe teszem, újra befűszerezem a rubbal, BBQ szószt és vajat teszek mellé. Az egészet alaposan elkeverem a mézzel és minimális almalével, majd fóliával letakarom és visszateszem a grillbe további 2-2,5 órára.