Hozzávalók:
- 1 egész tarja
- 0,6 dl BBQ szósz
- 8 dl polenta
- 3,2 liter alaplé
- bbq fűszerkeverék
- 1 liter Majonéz
- 1,5 dl Torma
- 0,5 dl Virágméz
- 0,5 dl Francia mustár
Elkészítés:
A húst bedörzsöljük bbq fűszerrel és feltesszük a rácsra sülni. A sütő maximum 110 fokos lehet, kb 3-4 óráig sütjük. Ha kialakult a kéreg, becsomagoljuk, és mehet vissza a rácsra .
Ha kész, akkor kivesszük és pihentetjük. A coleslow salátához összekeverjük a káposztát, hagymát, répát, majonézt, tormát és a mézet. Majd pihentetjük hűtőben.
Elkészítjük a polentát, az alaplében megfőzzük, kiöntjük 2 cm vastagságúra és kihűtjük. Ha megkeményedett, egy kerek tálalókarikával korongokat készítünk. Aztán egy serpenyőben, de inkább grillen megsütjük.
A húst két villa segítségével szálaira szedjük, s összekeverjük bbq szósszal.
Majd összeállítjuk a burgert: az alja egy korong lesz, amelyre ráteszünk kb. 20 dkg tépett húst, rá a salátát, majd a végén megszórjuk reszelt parmezánnal és lezárjuk egy polenta koronggal .
Jó étvágyat kívánok hozzá!