Kecske sajtos pizza különleges hozzávalóval
írta: Peitli Csilla
A pizza egy szabadon és kreatívan alakítható étel, aminél kiélheted a kreativitásodat. Például egy gyümölcsös, sonkás, sajtos változattal!
Hozzávalók:
- 1 csomag bolti pizza tészta
- 3 ek olívaolaj
- 3 db újhagyma
- 170 g kecskesajt
- 250 g cseresznye
- 4 szelet prosciutto sonka
- 2 marék arugula saláta
- 8 db friss bazsalikom
- 2 kk fehérbor ecet
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A tésztát olajos kézzel nyújtsuk ki és formázzuk meg, majd kenjük is le őket 2 evőkanálnyi olajjal. (A tésztát sóval, borssal ízesíthetjük.)
- Tegyük fel üresen a tésztákat a grillre és süssük 1-2 percig, hogy a grilljelek megjelenjenek.
- Ekkor vegyük le, fordítsuk meg őket és jöhetnek a feltétek.
- A sonkát, az apróra vágott hagymát, a morzsolt sajtot és a félbe vágott, magozott cseresznyét osszuk el a pizzákon egyenletesen.
- Mehetnek vissza a grillre, amíg a sajt meg nem olvad.
- Ekkor vegyük ki őket, szórjuk rájuk az arugula salátát, az összetépkedett bazsalikomot és locsoljuk meg az ecettel és a maradék olajjal.