Füstölt mozzarellás és spárgás pizza az olasz ízek kedvelőinek
írta: Peitli Csilla
Spárga, olasz kolbász és füstölt mozzarella adja meg az izgalmas ízvilágát ennek a pizzának. Kicsit csípős és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1 adag előre készített pizza tészta
- 120 g pizza szósz
- 200 g olasz kolbász
- 200 g zöld spárga
- 200 g füstölt mozzarella
- ízlés szerint extra szűz olívaolaj
- ízlés szerint chili pehely
Elkészítés:
- Melegítsük elő a The Bastard grillt a Pizza Rotiserie szettel Pizza hőfokra állítva (250 fok). Amennyiben nincs Pizza szettünk, egy pizza kő is megfelel a célra. Ezt melegítsük a grillel együtt fel zárt tető alatt, körülbelül 15-20 perc alatt. Közben állítsuk össze a pizzát.
- A pizza tésztát terítsük ki egy rizsliszttel vagy kukorica liszttel megszórt felületen.
- Kenjük le a szósszal bőségesen, a széleken egy kis karimát kihagyva.
- A spárgákat helyezzük el a szószban, majd tépkedjünk kézzel a mozzarellából darabokat és ezeket is osszuk el a szószon.
- Végül jöhet a pizzára a szeletelt olaszkolbász.
- Sózzuk és borsozzuk az egészet ízlést szerint, és ha szeretjük a csípőset, akkor chili pehellyel is megszórhatjuk a pizzát.
- Utolsó lépésként egy kevés olívaolajjal locsoljuk meg a pizzát.
- Ezután tegyük fel a tésztát óvatosan a grillre és zárjuk rá a tetőt.
- Süssük 10-15 percig, vagy amíg a szélek szépen megpirulnak és a sajt is megolvad.
- Az utolsó pár percben tartsuk rajta a szemünket a pizzán, nehogy megégjen.
- Vegyük le a pizzát a grillről és tálalhatjuk is!