Piros gyümölcsös grillezett pite
írta: Peitli Csilla
A grillen sütött desszertek egyik legegyszerűbb változata ez piros gyümölcsös pite.
Hozzávalók:
- 1 csomag linzer tészta
- 4 marék piros gyümöcsök vegyesen
- 80 g cukor
- 2 ek kukorica keményítő
- fél db citrom
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A gyümölcsöket tegyük egy nagyobb tálba és szórjuk meg a cukorral, a keményítővel és a citrom levével és reszelt héjával. Óvatosan forgassuk össze. (Érdemes ezt még fagyott gyümölcsökkel elvégezni, hogy ne törjük össze őket nagyon.)
- A tésztát tegyük egy (akár eldobható, alumínium) pite tálba.
- Halmozzuk a tésztára a gyümölcsöket és takarjuk le az egészet alufóliával. (Ha marad tészta hajtsuk vissza a széleket vagy készítsünk a pite tetejére díszítést belőle.)
- Tegyük fel a grillre sülni a pitét és hagyjuk legalább 20 percig sülni.
- Ezután ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. Ha igen, vegyük ki azonnal és hagyjuk kihűlni szeletelés előtt. Ha még kell neki egy kevés, tegyük vissza 5-10 percre.