Pillecukorral töltött édesburgonya
írta: Peitli Csilla
Egyszerű desszert édesburgonyából és pillecukorból, ami szinte magától elkészül a grillen.
Hozzávalók:
- 6 db édesburgonya
- 6 kk vaj
- 120 g barna cukor
- 4 kk őrölt fahéj
- 50 g pekándió
- 2 marék mini pillecukor
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Az édesburgonyákat egyesével csomagoljuk alufóliába és tegyük fel a grillre, 1 órára vagy amíg megpuhul. (Ennek ideje, az édesburgonyák méretétől függően, változhat.)
- Amikor elkészült, vegyük le a grillről. Óvatosan nyissuk szét a csomagokat és az édesburgonyát vágjuk be bátran középen.
- Kicsit nyissuk szét és csináljunk egy zsebet, amelyeket töltsünk megy 1 kiskanálnyi vajjal, 20 g cukorral, fahéjjal, a darabolt pekán dióval és a mini pillecukorral.
- Tegyük vissza a grillre és zárt tető alatt még pirítsuk 5 percig, hogy a vaj, a cukor és a pillecukor is megolvadhasson.