Pikáns kukorica kebab
írta: Peitli Csilla
A nyársra húzott pikáns kukorica új ízeket és élményeket tartogat nyári kerti partikhoz!
Hozzávalók:
- 6 cső kukorica
- 60 g tejföl
- 60 g majonéz
- 100 g parmezán sajt
- 2 kk chili por
- negyed kk cayenne bors
- 1 db citrom
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A kukoricák végeit vágjuk le és húzzuk őket nyársra.
- Grillezzük tető alatt 20-25 percig, gyakori forgatás mellett.
- Közben egy kis edényben keverjük össze a majonézt és a tejfölt, amivel kenjük meg a sülő kukoricát.
- A grillről lekerülve, szórjuk meg őket a sajttal, a chilivel és a borssal.
- Minden kukoricára nyomjunk egy gerezdből citromlét is. Még melegen tálaljuk.