Hozzávalók:
- 1 db elősütött pizzalap
- 55 gramm pesztó szósz
- 120 gramm asiago sajt
- 1 db paradicsom
- 240 gramm mozzarella
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt alacsony hőfokra.
- A pizzalapon vékonyan terítsd el a pesztót, majd szórd meg alaposan a reszelt asiago sajttal.
- Erre helyezd fel egyenletesen a szeletekre vágott paradicsomot és a mozzarellát.
- Süsd addig a pizzát, míg a sajt szépen meg nem olvad és elkezd halványan barnulni.
- Szervírozás és szeletelés előtt várj egy percet, hogy kicsit hűlhessen a pizza.
Extra tippek:
- Ha fagyasztott pizzalappal dolgozol, akkor mindenképpen hagyd felengedni a tésztát mielőtt elkezded összeállítani a pizzát. És ne feledd, hogy ebben az esetben a sütés is tovább tart majd.
- Az asaigo helyett használhatsz más kemény sajtot is, de ez az olasz sajtféle különösen jól illik a pesztóhoz.