Pesztós csiga házilag
írta: OFYR Magyarország
Különleges formájú házikenyér pesztós töltelékkel, vendégvárónak is tökéletes.
Hozzávalók:
- fél csomag fehér kenyér alap
- 10 g vaj
- fenyőmag
- 1 dl olívaolaj
- 140 ml víz
- fél csokor friss bazsalikom
- 75 g parmezán sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Egy aprítóban készítsünk homogén pesztót a fenyőmagból, bazsalikomból és olívaolaból.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
- A kenyér alapot dolgozzuk el a vízzel és vajjal.
- Gyúrjunk belőle jól formázható tésztát, és hagyjuk lefedve kelni 40 percig.
- Ekkor nyújtsuk ki téglalappá és kenjük meg a pesztóval.
- Tekerjük fel a bejglihez hasonlóan, majd szeleteljük fel (1,5 cm-es szeleteket készítsünk.)
- A szeleteket tegyük egy nagyobb edénybe vagy tepsire, egymástól kicsit távolabb, hogy ne érjenek össze. Még kelni fognak.
- Letakarva pihentessük újabb 30 percig.
- Melegítsük fel a grillt közepes/magas hőfokra és tegyük fel a pizza sütő kiegészítőt.
- Amikor már elég meleg a pizzasütő, tegyük bele a pesztós tekercseket és süssük 30 perc alatt aranybarnára.