Perui grillezett csirke
írta: Billege Andras
Könnyen elkészíthető pác kirobbanó ízekkel. Kicsit ragacsos és nagyon finom!
Hozzávalók:
- 800 g csirke részek
- 4 gerezd fokahgyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 2 ek méz
- 1 kk szójaszósz
- 1 ek kömény
- 2 kk piros paprika
- 1 kk koriander
- 1 kk oreganó
- 1,5 kk só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra, és készüljünk elő két zónás grillezéshez..
- Készítsük el a pácot. Ehhez a fokhagymákat préseljük le és keverjük össze az olajjal, citromlével, mézzel, köménnyel, paprikával, korianderrel, oregánóval és sóval.
- Öntsük hozzá a szójaszószt is és keverjük alaposan el az egészet.
- Ebbe a pácba forgassuk bele az előkészített csirkerészeket és hagyjuk legalább pihenni 20 percig.
- Tegyük fel a csirkéket a grillre a forróbb részre és pirítsuk le mindkét oldalát, amíg megjelennek a grillcsíkok a hús felületén.
- Ezután tegyük át a húsokat a grill hidegebb részére és süssük további 15-20 percig, amíg teljesen átsülnek az egyes darabok.
- Rizzsel kínáljuk!