Pattogatott kukorica a grillről
írta: Peitli Csilla
Az előrecsomagolt pop corn helyett készítsd el saját magad a friss és meleg rágcsálni valót. Sokkal egészségesebb lesz és pontosan tudod majd mi van benne!
Hozzávalók:
- 120 g kukoricamag
- 1 ek sózott vaj
- fél kk fokhagyma por
Elkészítés:
- A vajat olvaszd fel egy kicsit, majd keverd el a fokhagyma porral (és ha jó sósan szereted, még egy kis sóval).
- Ebben a vajas keverékbe forgasd bele a kukorica szemeket, majd tedd őket egy nagyobb edénybe, esetleg alumínium tálcába.
- Készítsd az edény tetejére alufóliából egy szorosan záródó tetőt, de ügyelj rá, hogy legyen elég helye a már kipattogott kukoricának is.
- Tedd fel az edényt a közepes hőfokra melegített grillre, és várd a pattogó hangokat.
- Időnként óvatosan megrázhatod az edényt egy fogó vagy kesztyű segítségével.
- A pontos kipattogási idő nagyban függ a használt edénytől és a tűz hőmérsékletétől, szóval nehéz megmondani, de ha két pattogások kezdenek ritkulni, és lassan már több, mint 5 másodperc telik el két pattogás között, akkor nagy eséllyel elkészültél.
- Ha nem találod elég fűszeresnek a kukoricát, szórhatsz még rá egy kevés sót és fokhagyma port, amíg meleg. Utána már nem nagyon ragad majd rá az ízesítő.